Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (8)

12 mei 2024

De Duitse medicus en onderzoeker Paul Ehrlich (1854-1915) onderzocht met een zelf ontwikkelde kleurenmeetmethode de samenstelling van bloedcellen en onderscheidde daarbij verschillende soorten, waardoor via een diagnose talrijke bloedziekten worden opgespoord. Hij stond aan de basis van het ontstaan van de chemotherapie. In 1908 ontving hij samen met de Russische onderzoeker Ilja Metchnikoff de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde, voor hun bijdragen aan de ontwikkeling van de immunologie.

Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (8)

Pioniers in de geneeskunde

Met collegawetenschapper Emil Adolf von Behring werkte hij samen aan de ontwikkeling van een difterieserum, om het daarna op grote schaal commercieel te laten produceren. Na zijn schooltijd op het gymnasium in Breslau ging Paul Ehrlich vanaf 1872 studeren aan onder andere de Universiteit van Breslau. In 1878 studeerde hij af in de geneeskunde aan de Universiteit van Leipzig. In hetzelfde jaar accepteerde hij een functie als afdelingshoofd in het La Charité ziekenhuis in Berlijn. In 1890 werd bij benoemd als assistent van Robert Koch in het nieuwe instituut voor Infectieuze Ziektes in Berlijn. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (8) - 2 Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (8) - 3 Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (8) - 4


Gerelateerde artikelen