Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (1)

28 juni 2023

Verzamelaars van thematische postzegels op het gebied van historische en moderne ontwikkelingen van foto- en filmsystemen en -methoden en bijbehorende apparatuur worden regelmatig verrast door prachtige filatelistisch ontworpen juweeltjes. Rondom vele uitvindingen en activiteiten van de beroemde gebroeders Lumière kunnen telkens weer specifieke ontwerpen gepresenteerd en uitgegeven worden.

Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (1)

Geschiedenis van de film

Postzegelverzamelaars zijn er blij mee en worden daarmee op een aangename wijze op de hoogte gebracht van hun bijdragen aan de ontwikkelingen van de film en in de internationale filmindustrie, die aan het eind van de 19e eeuw in Parijs op een officiële wijze werd gepresenteerd aan het publiek. Liefhebbers van de geschiedenis van de film kunnen veel leren van de prachtige beelden op postzegelformaat.

Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (1) - 4

Regelmatig vinden er weer herdenkingen rondom personen en bijzondere gebeurtenissen plaats door de vele ontdekkingen, uitvindingen en ontwerpen en producties van foto- en filmapparatuur. Veel postadministraties spelen daarop in met uitgifteprogramma’s en het laten ontwerpen van frankeergeldige postzegels. Wel opvallend is het uitgifteprogramma van een aantal landen, die juist zorgen voor grote postzegelblokken en groot formaat postzegels. Het zijn in het algemeen wel deze uitgiften die elke postzegelcollectie extra kleurrijk maakt. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen