Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (14)

29 juli 2023

Walter Elias (Walt) Disney (1901-1966) is vooral bekend geworden als filmproducent en filmregisseur en was medeoprichter van The Walt Disney Company. In het jaar 2016 was het 115 jaar geleden dat de meester van de tekenfilms Walter Disney werd geboren en 50 jaar geleden dat hij is overleden op 65-jarige leeftijd.

Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (14)

Geschiedenis van de film

Disney is ook bekend om zijn invloed op het vlak van beeldamusement in de 20e eeuw. De tekenfilms uit de bekende Disney Studio’s zijn inmiddels wereldberoemd geworden. In 1928 werden de eerste drie tekenfilms met avonturen van Mickey Mouse door de onderneming uitgebracht.

Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (14) - 2 Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (14) - 3 Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (14) - 4

Op tekenfilms van Walt Disney zijn inmiddels zes attractieparken gebaseerd en over de gehele wereld verspreid. Ook vervaardigde zijn bedrijf speelfilms. De inspiratie, het enthousiasme en de tekenfilms van Walt Disney gaven meerdere postzegelontwerpers voldoende inspiratie om veel postzegels en postzegelblokjes te ontwerpen met scènes, afbeeldingen, figuren en de avonturen van de hoofdfiguren uit de tekenfilms. (Wordt vervolgd).