Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (7)

2 juli 2023

Het aangename van een keuze voor een opbouw van een thematische postzegelcollectie is het feit dat de grootte en diepgang van de collectie sterk afhangt van het onderwerp, de interesse van de verzamelaar en de keuze voor toevoegingen van weinig of veel raakvlakken met het betreffende onderwerp of thema.

Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (7)

Geschiedenis van de film

Van de grote hoeveelheid aan films van Auguste (1862-1954) en Louis Lumière (1864-1948) is een selectie van 85 films uit de periode 1895-1897 op video en DVD uitgebracht. Dit aantal is een keuze uit ruim 1500 actualiteitenfilms van telkens 50 seconden uit de archieven van het Institut Lumière te Lyon (F). De selectie geeft een boeiend en fascinerend portret van de “geboorte” van de bewegende film.

Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (7) - 2 Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (7) - 3 Filatelistische aandacht voor: Auguste & Louis Lumière (7) - 4

De actieve gebroeders Lumière maakten veel films van onschatbare waarde wat betreft het documenteren van het leven en werk aan het eind van de 19e eeuw. Een groot deel van de films is reeds schitterend gerestaureerd.
Het nieuwe beelddocument van de DVD biedt vele mogelijkheden om te genieten van de enorme prestaties van de familie Lumière op het gebied van de cinema.(Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen