Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (4)

18 februari 2024

Een actief creatieve postzegelverzamelaar met de keuze voor het verzamelen van het ‘droste-effect’ in een vrije losse opstelling voor het algemeen aanvaarde begrip van het Droste-effect, speurt natuurlijk tijdens verenigingsdagen, beurzen, bij handelaren en in publicaties als catalogi en postzegeltijdschriften, naar interessante aanwinsten.

Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (4)

Een actief creatieve postzegelverzamelaar zoekt naar aanwinsten.

In onze verzamelbladen onder de titel van “Filatelistische aandacht voor: Droste-effect” vinden verzamelaars en geïnteresseerden in postzegels en andere filatelistische uitgaven een zeer gevarieerde schat aan heldere en minder duidelijke vormen van het effect van herhalingen in de voorstellingen. Om het geheel van de verzameling zo compleet mogelijk weer te geven zijn er ook zegels afgebeeld, die niet een Droste-effect bevatten.

Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (4) - 2 Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (4) - 3 Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (4) - 4

Sommige personen ontwerpen eigen voorstellingen om de collectie nog aantrekkelijker te maken. Is er eenmaal gekozen om ook het Droste-effect toe te voegen aan de andere themacollecties, wordt er ook anders gekeken naar tijdschriftenschappen en in boekhandels, op zoek naar nog meer “Droste”. (Wordt vervolgd).