Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (6)

20 februari 2024

De speciale uitgave van Sports Illustrated voor sportieve jongeren en voor andere sportliefhebbers is vrijwel geheel voorzien van driedimensionale foto’s en tekeningen in de anaglyfentechniek en voorzien van een zelf samen te stellen anaglyfenbril. Deze uitgave van SI Kids uit november 2008 staat voor een deel in het teken van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Maar ook andere bekende sporten komen ruim aan de orde in dit verrassende tijdschrift. Advertenties voor computerspelletjes, snoeperijtjes en sportkleding zijn in 3dimensies ontworpen en uitgevoerd.

Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (6)

met Quasi-Droste-effect

Er is zelfs een advertentie voor een tandenborstel. Indrukwekkend zijn de 3D foto’s van rugbywedstrijden. Ook de 3D foto’s uit de NBA competitie kunnen in dimensies gezien worden met de zelfgebouwde 3D anaglyfenbril. In een compacte getekende 3D strip beleven honkbalspelers een avontuur op het speelveld. Het spel, dat wordt beheerst door een klein draakje, is ruw en zit vol verrassingen. Er is bovendien een advertentie over een dik boek met fascinerende 3D-sportfoto’s.

Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (6) - 2 Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (6) - 3 Filatelistische aandacht voor: Droste-effect (6) - 4

Het tijdschrift bevat een serie verzamelkaarten met sporthelden in actie en een serie kaarten met dino’s in 3D. Er is voorts een interview met een basketbalspeler. De redactie van SI Kids kreeg vanuit de lezerskring vele positieve reacties voor dit 3D initiatief. Voor meer informatie over de uitgaven van SI Kids kijk op de website www.sikids.com. Op de website staan meerdere 3D anaglyfenfoto’s. Op de foto van de titelpagina is een fraaie uitvoering van een zogenoemd Droste-effect te zien. De basketbalspeler houdt de titelpagina meervoudig tussen de handen. (Wordt vervolgd).