Perceptie en sensatie

21 februari 2024

Met het boek Sensation and Perception van auteur E. Bruce Goldstein heeft de lezer de mogelijkheid een georganiseerde reis te maken door de fascinerende wereld van onze zintuigen en belevingen door onze visuele waarnemingen. De waardering voor de inhoud van dit studieboek heeft inmiddels geleid tot het verschijnen van de vijfde druk. Een eerste indruk geeft meteen al een beeld van de zeer praktische opzet van de behandeling van de onderwerpen.

Perceptie en sensatie

Sensation & Perception

Dankzij het uitgebreide gebruik van illstraties en de gedetailleerde behandeling van vele boeiende onderwerpen heeft de auteur een gewaardeerd boek samengesteld. In 17 hoofdstukken behandelt hij alle voorkomende onderwerpen. Telkens na de uitleg van een groep onderwerpen volgt er een samenvatting van de leerstof. Elk hoofdstuk sluit af met meerdere vragen over de voorafgaande leerstog. Begrippen als Perceptie, Kleur, Illusies, Beweging, Geluid en Zintuigen komen uitgebreid aan de orde.

Interessant zijn de verschillende voorbeelden van demonstraties. Zij zijn geschikt voor individueel en klassikaal gebruik, Ook bevat dit overzichtelijke praktijkboek meerdere afbeeldingen in kleur. Het boek sluit af met een uitgebreide literatuurverwijzing, een trefwoordenregister en woordenlijst. Door de zeer deskundige uitleg van de onderwerpen door een vakman en de aangename wijze van presentatie van de details mag dit boek niet ontbreken in studies waarin het onderwerp Perceptie een rol speelt.

ISBN 0-543-34680-4, “Sensation & Perception”, E. Bruce Goldstein, Thomson Learning, Brooks/Cole Publishing Company, 1999, 661 pagina’s.