Louis Pasteur was een echte familievader voor zijn gezin

19 februari 2024

Het educatieve boekje “Louis Pasteur en de microben” maakt deel uit van de serie “Successen van de wetenschap”, met feiten en gebeurtenissen uit het werkzame- en familieleven van wetenschappers, uitvinders en ontdekkers als Galilei, Darwin, Curie en Edison”. Het werkzame leven van Louis Pasteur stond in het teken van het onderzoeken van microben. Microben, ook wel micro-organismen genoemd, zijn bacteriën, schimmels en eencellige organismen. Het is een verzamelnaam voor alles wat levend en onzichtbaar is.

Louis Pasteur was een echte familievader voor zijn gezin

Louis Pasteur und die Mikroben

De definitie van levend is in dit verband: alles wat in staat is om zich zelfstandig voort te planten. Virussen kunnen dat niet. Door de eeuwen heen hebben wetenschappers herhaaldelijk ontdekkingen gedaan die een revolutionaire impact hebben gehad op het menselijk bestaan. In de serie boekjes (Triumphs of Science) worden de belangrijkste wetenschappers en hun werk gepresenteerd in een context van hun wetenschappelijke en maatschappelijke carrières. Elk boekje in deze serie geeft op boeiende wijze weer hoe belangrijke ontdekkingen zijn gedaan en welke impact ze nog steeds hebben op ons dagelijks leven.

Louis Pasteur (1822-1895) was een zeer strijdbaar mens en wist wat hij wilde vinden in de resultaten van zijn onderzoek in de aanpak van verschillende gezondheidsproblemen. Het boekje bevat een schat aan illustraties, kaders met interessante feiten en extra informatie over bijvoorbeeld het ontstaan van de stereochemie. De auteur geeft een overzicht van de wereldsituatie in de tijd van het leven van Pasteur, een verklarende begrippen- en woordenlijst.

Louis Pasteur was een echte familievader voor zijn gezin - 2 Louis Pasteur was een echte familievader voor zijn gezin - 3 Louis Pasteur was een echte familievader voor zijn gezin - 4

ISBN 3-87627-553-9, “Louis Pasteur und die Mikroben”, Steve Parker, Dr. Hans Peters Verlag, 1993, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen