Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (2)

30 januari 2024

Het lijstje bevat jubilea, die door organiserende commissies van de Unesco en de VN rondom het licht zijn geselecteerd. De wereldwijde aandacht voor deze fascinerende jubilea is gebundeld en uitgewerkt door een speciale internationale commissie binnen de organisatie van de VN. De VN presenteerde het raamwerk en daarnaast vulde elk deelnemend land de specifieke feiten aan met eigen activiteiten.

Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (2)

Licht speelt een hoofdrol in ons leven in onder andere onze gezondheidszorg.

Licht speelt inmiddels een hoofdrol in ons leven in onder andere onze gezondheidszorg, multimedia, GPS en communicatie, industrie, optische instrumenten, optica, fotonica, nanotechnologie, het heelal, cultureel erfgoed, kunst en techniek, ons dagelijks leven en natuurlijk in de natuur.

Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (2) - 2 Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (2) - 3 Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (2) - 4

Juist door het internationale karakter van het evenement “Jaar van het licht 2015” heeft de actieve en creatieve verzamelaar van postzegels een geweldige uitdaging bij het kiezen voor het thema Licht en het deelthema Jaar van het licht 2015. In dit overzicht worden alle uitgegeven zegels opgenomen. Om verzamelaars te prikkelen om ook te kijken naar eerder en later verschenen zegels met onderwerpen als licht, kleur, zien en waarnemen zijn ook uit die onderwerpen zegels opgenomen. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen