Postzegels leggen geschiedenis vast

30 januari 2024

Het verzamelen van postzegels blijft een boeiende hobby voor jong en oud. Steeds vaker kiezen verzamelaars echter voor het verzamelen van postzegels met afbeeldingen en informatie over een bepaald thema. Daarmee krijgt de verzameling van postzegels een extra dimensie door het vastleggen van de historische ontwikkeling van het onderwerp. Door het bewust kiezen van een thema heeft de verzamelaar de mogelijkheid om in een eigen tempo en met een beperkt budget zijn collectie op te bouwen, te complementeren en geleidelijk uit te breiden.

Postzegels leggen geschiedenis vast

Farben, Erz und Pharmazeutika

Meerdere verzamelaars verdiepen zich via allerlei informatiebronnen in het specifieke onderwerp en bouwen zo hun eigen catalogus op. Handiger is het echter om de basis voor de eigen op te bouwen collectie te onttrekken aan een professionele informatiebron. In het boekje “Farben, Erz und Pharmazeutika” is in beeld en tekst de geschiedenis van de chemie weergegeven. Met de inhoud van dit boekje krijgt zowel de beginnende als de gevorderde verzamelaar van postzegels een beeld van de boeiende wetenschappelijke, technische en economische ontwikkelingen in de wereld van de chemie.

Aan de hand van de vele voorbeelden van uitgegeven postzegels kan al snel een flinke aanzet tot een interessante collectie ontstaan. De auteur start zijn beschrijvingen met de oergeschiedenis van de chemie en gaat daarna geleidelijk over naar beroemde wetenschappers, die een belangrijke rol gespeeld hebben in de ontwikkeling van de geneeskunde. Andere hoofdstukken zijn onder andere “Van atoom tot element”, “Gebruik van de microscoop” en ”Stralende materie”. Telkens bevat elk hoofdstuk meerdere voorbeelden van postzegels over het specifieke onderwerp. Een interessante uitgave voor thematische verzamelaars. Alle afbeeldingen zijn jammer genoeg in zwart en wit weergegeven.

ISBN 3-932198-00-X, “Farben, Erz und Pharmazeutika”, Karl Heinz Krüger, Verlag Phil*Creativ, 137 pagina’s.


Gerelateerde artikelen