Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (4)

31 januari 2024

Aan de ontwikkelingen van onze huidige kennis over het licht hebben onder andere ook bijgedragen Christiaan Huygens, Olaf Roemer, Isaac Newton, Johannes Kepler, Johann Wolfgang von Goethe, Willebrord Snellius, Robert Hooke, Thomas Young, William Herschel en Christian Andreas Doppler. Daarnaast zijn vele publicaties beschikbaar van tientallen andere wetenschappers die licht hebben onderzocht en de resultaten ervan hebben gepubliceerd in hun verhandelingen.

Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (4)

Postzegels kunnen veel vertellen over licht en kleur.

Voor thematische postzegelverzamelaars een schat aan uitdagingen en inspiratie genoeg om een zeer waardevolle postzegelcollectie op te bouwen en te beschrijven. Postzegels dragen bij aan het verspreiden van informatie over wetenschap, techniek en bijzondere personen, feiten en gebeurtenissen. Door een diversiteit aan ontwerpers, opdrachtgevers en onderwerpen is er een breed assortiment aan postzegels, postzegelblokjes en fdc’s beschikbaar, dat ons kleurrijk informeert over het fenomeen licht. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (4) - 2 Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (4) - 3 Filatelistische aandacht voor: Jaar van het licht 2015 (4) - 4


Gerelateerde artikelen