De wereld in licht en kleur 2

1 februari 2024

In het gedeelte “Dynamiek en harmonisatie van kleur” bespreekt de auteur onder andere het verschijnsel nabeeld. Het verschijnsel van kleurveranderingen bij het kiezen van een bepaald voor- en achtergrond patroon levert verrassende effecten op. Binnen deze groep behoren ook de typische optische effecten die ontstaan bij gekleurde golfpatronen, licht en schaduw en andere geometrische patronen.

De wereld in licht en kleur 2

Colour World

Prachtige kleurrijke voorbeelden ondersteunen de boeiende teksten, rondom het zogenoemde op-art fenomeen. Als vervolg behandelt de auteur de begrippen “Kleurpsychologie”, “Eigenschappen van kleur” en “Kleur als symbool”. Vanuit de achtergrond van de werkzaamheden van de auteur eindigt het boek met een uitgebreide serie voorbeelden van het gebruik van kleur in de bebouwde omgeving en in het interieur en geeft de auteur een beeld van het toepassen van computer software bij het ontwerpen van kleurcombinaties.

De inhoud van dit goed verzorgde boek is geschikt voor gebruik als studiemateriaal voor zelfstudie naar de achtergronden van de wereld van de kleuren. Ook voor het bestuderen van het thema Kleur in verschillende bedrijfs-, beroeps- en universitaire opleidingen is “Colour World” aan te bevelen.

ISBN 951-682-561-3, “Colour World”, Seppo Rihlama, The Finnish Building Centre Ltd., 1999, 166 pagina’s.


Gerelateerde artikelen