Filatelistische aandacht voor: Johannes Kepler (4)

21 april 2022

Door de toenemende vijandigheden tussen protestanten en katholieken komt zijn positie als wiskundige in Linz onder druk. Hij reist naar Praag om zijn boek aan te bieden aan keizer Ferdinand en om hem tevens te vragen naar een baan aan het hof. Als hij zich weer katholiek noemt is hij zeker van een nieuwe functie. Kepler weigert en zoekt contact met zijn kennis Albrecht von Wallenstein, een veldheer in Sagan.

Filatelistische aandacht voor: Johannes Kepler (4)

Het Kepler-Museum bevindt zich in Weil der Stadt.

In de zomer van 1628 komt hij met zijn familie aan in Sagan en voert opdrachten uit. Kort daarna breken ook hier geloofsvervolgingen uit. In 1630 vestigde hij zich via Leipzig en Nürnberg om zich uiteindelijk in Regensburg te vestigen en te werken. Het werd zijn laatste grote reis. Op 17 november 1630 sterft Kepler door uitputting op bijna 59-jarige leeftijd. Zijn ontdekkingen en verhandelingen zijn geweldige inspiratiebronnen geworden voor onderzoekers en wetenschappers.

Filatelistische aandacht voor: Johannes Kepler (4) - 2 Filatelistische aandacht voor: Johannes Kepler (4) - 3 Filatelistische aandacht voor: Johannes Kepler (4) - 4

Bij de historische vereniging van Weil der Stadt verschenen interessante publicaties met uitstekende beschrijvingen over het leven en werk van Johannes Kepler. Dankzij de publicaties kunnen verzamelaars van postzegels veel te weten komen over ontwikkelingen in de astronomie en in het algemeen ook over het leven en werk van verschillende wetenschappers die hebben bijgedragen aan de indrukwekkende ontwikkelingen in de astronomie.

Door te kiezen voor het thematisch verzamelen van postzegels blijven de kosten veelal binnen redelijke grenzen. Een uitgebreide rondgang in het Kepler-Museum en in het Stadtmuseum Weil der Stadt, beide in het gelijknamige stadje, geeft veel informatie over het leven en werk van Johannes Kepler. Bij de bouw van de postzegelcollectie Johannes Kepler komt de verzamelaar ook mooie en interessante postzegels tegen met afbeeldingen van tijdgenoten en vakgenoten van Kepler. Een aantal van deze zegels opnemen verhoogd de informatieve waarde. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen