Filatelistische aandacht voor: Leonardo da Vinci (1)

5 december 2023

Een keuze van filatelisten voor het opzetten van een thematische postzegelcollectie waarin het leven en werk van de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci centraal staat, brengt de verzamelaar vrij snel in een wereld van wetenschap, techniek, kunst en cultuur op postzegels, postzegelblokken en vele andere filatelistische uitgaven. Het geheel zal zeker met de nu al beschikbare filatelistische uitgaven een spectaculaire en fascinerende verzameling worden.

Filatelistische aandacht voor: Leonardo da Vinci (1)

Rondom het leven en werken van Leonardo da Vinci valt veel te lezen.

De verzameling aan zegels wordt voortdurend aangevuld met nieuwe uitgiften die in het algemeen voortkomen uit de aandacht voor herdenkingsdagen, feestelijke dagen en voor bijzondere gebeurtenissen in het rondom het leven en werken van Leonardo da Vinci. Om verzamelaars extra te informeren over de activiteiten en resultaten van zijn inspanningen, vindt de verzamelaar ook verwijzingen naar boeken, publicaties en tijdschriften waarin de lezers uitgebreid of in enige omvang informatie krijgen over zijn werk en leven.

Filatelistische aandacht voor: Leonardo da Vinci (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Leonardo da Vinci (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Leonardo da Vinci (1) - 4

In het algemeen zijn dan de titelpagina’s afgebeeld. Indien één of meerdere zegels met een afbeelding van Da Vinci of van zijn werk deel uitmaakt van een serie postzegels, worden ook zoveel mogelijk de andere zegels van de serie afgebeeld in de overzichten. Meerdere verzamelaars zullen naar verwachting nieuwsgierig zijn of worden hoe en waar deze universeelgeleerde, kunstenaar en uitvinder heeft gewoond en heeft gewerkt. Het bezoeken van exposities waarin Da Vinci centraal staat geeft veel visuele informatie en extra mogelijkheden om dan dieper op specifieke onderwerpen in te gaan. (Wordt vervolgd).