Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies (15)

8 maart 2023

Het waarnemen van de omgeving gaat ons in het algemeen gemakkelijk af en leidt in de meeste gevallen tot een succesvolle interactie tussen vele dingen uit onze buurt en onze medemens. Wij zijn bovendien in staat om complexe situaties extreem snel te observeren, te herkennen en om ons gedrag eventueel aan het gebeuren aan te passen. Daardoor is onze waarneming uiterst flexibel en kan zich verbazingwekkend goed en snel visueel oriënteren en inspelen op veranderingen van de visuele omgeving.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (15)

Optische en visuele illusies en andere fenomenen

Dat wij dit zonder enig nadenken kunnen constateren en beredeneren is een wonder van de natuur. Maar nog meer verwonderlijk zijn de fysische en fysiologische werking en achtergronden van het functioneren van het hele waarnemingsproces van het oog en ons brein. Ondanks honderden jaren van onderzoek en studie blijven vele vragen vrijwel onbeantwoord. Dankzij resultaten van experimenten, het wereldwijd verzamelen van informatie en het op veel plaatsen uitvoeren van innovatief en wetenschappelijk onderzoek zijn we op de goede weg.

Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (15) - 2 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (15) - 3 Filatelistische aandacht voor: Optische & Visuele Illusies  (15) - 4

Zo geeft alweer de zevende en uitgebreidere druk van het studie- en referentieboek “Wahrnehmungspsychologie” de meest recente resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk van de visuele waarneming op een voortreffelijke wijze weer. Studenten Psychologie, Oogheelkunde en Fysiologie, en in vele andere gerelateerde studies vinden in dit uitgebreide boek alle noodzakelijke en verdiepende informatie om met succes dit specifieke gedeelte van de omvangrijke studievelden Perceptie en Psychologie af te ronden.

Door de wijze van behandelen van theoretische en praktische grondslagen van zien, waarnemen en verwerken is dit boek zeker ook uitstekend geschikt voor elke oogheelkundige, optometrist en opticien, die zich nog verder in het vakgebied willen verdiepen. De gebonden uitgave is ruim voorzien van kleurrijke foto’s, afbeeldingen en figuren, een trefwoordenregister, een verklarende begrippenlijst en een literatuuroverzicht. (Wordt vervolgd).