Filatelistische aandacht voor: Wilhelm Conrad Röntgen (6)

28 maart 2024

De Franse kinderarts, immuunbioloog en radioloog Antoine Louis Gustave Béclère (1856-1939) onderzocht het ziekteverschijnsel van de mazelen en de mogelijkheden om deze infectieziekte te bestrijden. Toen hij in 1896 van het bestaan van röntgenstralen op de hoogte kwam, koos hij in zijn werk voor de radiologie en stichtte hij in Parijs een kliniek voor medisch onderzoek met röntgenstraling.

Filatelistische aandacht voor: Wilhelm Conrad Röntgen (6)

Elektromagnetisch spectrum

Door opgedane kennis en ervaringen kon hij vanaf 1902 met succes tumoren met behulp van röntgenstralen bestrijden. Dankzij de vele versnelde ontwikkelingen in toepassingen van röntgenapparatuur door de “vrijgave” van de ontdekking door Röntgen van zijn X-stralen, werden na het jaar 1895 nieuwe diagnostische methoden en processen in gebruik genomen, die ondermeer werden toegepast in het onderzoek naar TBC. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Wilhelm Conrad Röntgen (6) - 2 Filatelistische aandacht voor: Wilhelm Conrad Röntgen (6) - 3 Filatelistische aandacht voor: Wilhelm Conrad Röntgen (6) - 4


Gerelateerde artikelen