Het menselijk lichaam voor jeugdigen helder besproken

27 maart 2024

Tijdens een noodzakelijk stop bij een zogenoemde “Raststätte” langs een van de vele autosnelwegen in Duitsland kwamen we in het bezit van een educatieve uitgave voor jeugdigen, waarin belangrijke organen, onderdelen en functies in het menselijk lichaam zijn behandeld. De publicatie is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de uitgeverij Dorling Kindersley en het bedrijf Autobahn Tank & Rast en was gratis verkrijgbaar voor de klanten van het restaurant.

Het menselijk lichaam voor jeugdigen helder besproken

De mens. Zo functioneert ons lichaam.

Het is een uiterst waardevolle publicatie waarin op uitgebreide wijze is verteld over de opbouw, de organen en het functioneren van ons lichaam. Daarbij is veel gebruik gemaakt van kleurrijke illustraties en heldere informatieve teksten. Bovendien is het een bijzondere uitgave geworden met een omkeer mogelijkheid na het lezen van de helft van de uitgave.

Voor het samenstellen van deze waardevolle promotiepublicatie voor jeugdigen is gebruik gemaakt van twee al bestaande educatieve uitgaven uit het omvangrijke assortiment van uitgeverij DK - Dorling Kindersley en is dit 2 in 1 boekje samengesteld. In het gedeelte over het functioneren van ons lichaam zijn behandeld het bewegen, ademen, spreken, ons brein en de zintuigen.

Het menselijk lichaam voor jeugdigen helder besproken - 2

In meerdere kadertjes staan wetenswaardigheden over de mens. Een klein trefwoordenregister sluit deze helft van het boekje af. Het omgekeerde gedeelte bespreekt de belangrijkste onderdelen van ons lichaam, die er telkens voor zorgen dat wij kunnen leven. Het lichaam bestaat uit een zeer grote hoeveelheid bouwstenen (cellen), die in allerlei typen kunnen voorkomen. De illustraties geven een duidelijk beeld van de opbouw ervan. De organen worden uitgebreid besproken.

Het boekje geeft ook een beeld van scantechnieken om in het lichaam te kijken door o.a. Röntgen-, CT-, MRI- en Ultrasoonopnamen. Daarnaast is er aandacht voor endoscopie en onderzoek met een rasterelektronenmicroscoop. Behandeld is het warm blijven, het bewegen door spieren en het functioneren van het hart. Ook dit gedeelte bevat een trefwoordenlijst. Een leuk dubbelboekje voor jongeren.


Gerelateerde artikelen