Fotografica- en filmmuseum in Monschau toont historie

23 september 2019

Bij een bezoek aan de regio van de Duitse Eifel is de combinatie met een bezoek aan het toeristenstadje Monschau aan te raden. In Monschau maken bezoekers kennis met de rijke historie van een oud industriestadje waarin textiel- en lakenindustrie zorgde voor veel werk. Inmiddels zijn de textielbedrijven in Monschau verledentijd, maar is de historische architectuur en de mooie vakwerkhuizen uit een rijke periode zichtbaar en vele ervan zijn te bezoeken.

Fotografica- en filmmuseum in Monschau toont historie

Eifeler Photographica & Film Museum

Ook biedt de stad aan foto- en filmliefhebbers een bijzondere attractie en wel het Eifeler Fotografica & Film Museum. Het museum is gevestigd in een gebouw op het terrein van Café Hotel Altstadt-Post en toont ontwikkelingen uit een periode van inmiddels 180 jaar foto- en filmtechniek. In stellingen en vitrinekasten maken de bezoekers kennis met een grote hoeveelheid camera’s en bijbehorende apparatuur en systemen.

Fotografica- en filmmuseum in Monschau toont historie - 2 Fotografica- en filmmuseum in Monschau toont historie - 3 Fotografica- en filmmuseum in Monschau toont historie - 4
Afbeeldingen uit de folder van het knusse Eifeler Fotografica- en Filmmuseum in Monschau (D). Postzegels vertellen de geschiedenis van de foto.

Het compacte museum bevat meerdere rariteiten en heeft initiator Wolfgang Geisel een fascinerende collectie bijeengebracht. Volgens officiële documenten is het thans 180 jaar geleden dat de uitvinding van de fotografie nagenoeg gelijktijdig werd gepresenteerd in Londen en in Parijs. Daarna ging het razendsnel met de ontwikkeling van de fotocamera en fotomateriaal voor het permanent vastleggen van beelden gemaakt door foto- en filmapparaten. De zwart/wit-fotografie werd kleurenfotografie en is bijna geheel digitaal gegaan.

Eifeler Photographica & Film Museum, Laufenstraβe 40, D-52156 Monschau, www.altstadt-post.de.


Gerelateerde artikelen