Geschiedenis van de chemie en een schat aan postzegels (1)

28 maart 2023

Met het dikke boek “Geschiedenis van de scheikunde” neemt de auteur de lezer mee op een interessante reis door de boeiende geschiedenis van de scheikunde door de eeuwen heen. Naast de zeer waardevolle en uiterst leerzame wetenswaardigheden uit het uitdagende vakgebied Scheikunde is het boek voorzien van duizend plaatjes van postzegels. Elke kleurrijke postzegel heeft een relatie tot een bepaald onderdeel uit de wereld van de chemie.

Geschiedenis van de chemie  en een schat aan postzegels (1)

Geschiedenis van de scheikunde

De auteur is in staat geweest om een voortreffelijke balans te vinden tussen gebeurtenissen en feiten uit de wetenschap, toevalligheden, onderzoek, technologie, uitvindingen en technieken en praktische toepassingen van alle vormen waarin de scheikunde zich heeft ontwikkeld en het kunstig illustreren met de telkens fascinerende beeldverhalen op postzegels en filatelistische uitgaven.

In de rijk geïllustreerde “Geschiedenis van de scheikunde” behandelt de auteur op een brede en deskundige wijze het ontstaan van de scheikunde vanaf de prehistorie, via de alchemie, tot en met de overgang naar de moderne scheikunde. Uit dit grote geheel komen tevens onder de aandacht de atoomopbouw, het periodiek systeem van de elementen, fysische en analytische scheikunde, industriële chemie, biochemie en de anorganische scheikunde.

De zegels bevatten afbeeldingen van scheikundigen, natuurkundigen, chemische processen en stoffen, formules en symbolen, apparaten en gebruiksvoorwerpen en een veelheid aan onderwerpen, die telkens aan de wieg staan van één of ander chemisch proces. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen