Grafische reeks presenteert kleurrijke papierontwerpen

31 januari 2017

In de bekende grafische reeks ISOLA is het 5e boekje verschenen met kleurrijke papierontwerpen van grafisch ontwerpster Hee-Yeon Yeo. De grafische serie ISOLA van uitgeverij Trademark Publishing uit Frankfurt am Main is een hommage aan de hoge kunst van het ontwerpen van omslagen van boeken en andere publicaties. In de reeks worden de modernste creatieve ontwerpen besproken en getoond aan de hand van vele kleurrijke voorbeelden, uit het werk van toonaangevende ontwerpers.

Grafische reeks presenteert kleurrijke papierontwerpen

Absorbed

ISOLA dient daarmee als inspiratiebron voor iedereen die vertrouwen heeft in de werkende kracht van kleurrijke beelden. Ontwerpster Hee-Yeon Yeo presenteert met haar creaties zowel een poëtische als een geheimzinnige wereld vol met kleur. Met behulp van de papierchromatografie speelt zij met het visuele evenwicht tussen zekerheid en onzekerheid in kleurbeleving.

Haar verrassende kleurontwerpen komen onder andere tot stand door met een viltstift punten of strepen te zetten op vloeipapier, het stuk papier met de onderste rand kort te dompelen in een met water gevulde schaal en het dan al hangend te laten drogen. Door de capillaire werking van het vloeipapier stijgt het water in het papier en neemt dan op een willekeurige en nauwelijks te sturen wijze de vochtige kleuren mee omhoog. De kleuren lossen in willekeurige patronen en intenties op.

Zij laten kleurrijke sporen achter die veel lijken op de kleurschakeringen van het beroemde poollicht of patronen achterlaten die lijken op opnamen van warmtebeeldcamera’s of lijken op een kleurenspel van microscopische opnamen van fijne weefsels. We zien met enige fantasie het kleurenspel van vulkaanerupties en de kleuren langs het strand op een zonnige dag.

Laat vooral uw fantasie vrije loop bij het zien van haar op deze wijze verkregen ontwerpen. Er kunnen nu geen originele kopieën ontstaan. De voorzijde van het boekje 5 laat een ontwerp zien van de kunstenaar. Hee-Yeon Yeo heeft inmiddels aanvullende technieken ontwikkeld om de bepaalde ontstane motieven extra te versterken. De lezer van deze inspirerende uitgave pakt direct een viltstift en begint te ontwerpen!

ISBN 978-3-9818328-1-5, “Absorbed”, Antonia Henschel, Trademark Publishing, 2016, 64 pagina’s.


Gerelateerde artikelen