Tijdschriften zorgen voor verspreiding van kennis

20 januari 2017

Door het onderwijsinstituut voor kunst & cultuur Vrije Academie is recent de publicatie “Vrije Academie” samengesteld en uitgegeven in een digitale vorm en als een gedrukt tijdschrift. De gedrukte publicatie is leverbaar via www.vrijeacademie.nl. Het instituut maakt met haar activiteiten culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Een team van medewerkers zorgt dagelijks voor een actueel, breed en origineel onderwijsaanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland.

Tijdschriften zorgen voor verspreiding van kennis

Vrije Academie voor kunst & cultuur

De inhoud van dit voorjaarsnummer 2017 biedt informatie over musea, studiedagen, exposities, excursies en evenementen. Uit het rijke aanbod aan cursussen noemen we de introductiecursussen Architectuur, Psychologie, Symboliek en Mindfulness. Ook is er een studiedag Surrealisme gepland. Deze studiedag staat onder andere in het teken van de groots opgezette expositie “Gek van surrealisme”, vanaf 11 februari 2017 te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Op de titelzijde van Vrije Academie staat dan ook terecht een reproductie van het schilderij van de surrealist René Magritte “Verboden af te beelden” (1937) uit de collectie Boijmans Van Beuningen. Het geheel is een interessante publicatie om u te laten inspireren.

Tijdschriften zorgen voor verspreiding van kennis - 2

Onze regelmatige bezoeken aan meerdere boekhandels en kiosken leveren mooie en meestal interessante tijdschriften op voor onze OF-tijdschriftencollecties. Zo laat de VPRO Gids 51-2016 de lezers kennismaken met het fenomeen van kleurenblindheid. Meerderen zullen inmiddels ontdekt hebben dat zij de verborgen tekst op de titelzijde geheel niet of slechts gedeeltelijk kunnen lezen. Zij hebben dan een kleurzien afwijking.

Op de omslag staat de verborgen uitspraak “Wit is ook een kleur”, naar te tekst van Sunny Bergman in haar documentaire en in de “Van der Leeuwlezing”. De VPRO zond de documentaire uit. In coververhalen in de gids wordt ingegaan op kleurenblindheid. Met de veel gebruikte Ishihara kleurentest is het mogelijk om vrij nauwkeurig de mate van verstoring in het kleurenzien vast te stellen.


Gerelateerde artikelen