Grondbeginselen van kleur in een kleurrijk werkboek

6 maart 2018

In een serie aantrekkelijk vormgegeven thematische werkboeken verscheen het boek “Grondbeginselen der kleurenleer”. De samenstellers presenteren op aangename, eenvoudige, begrijpelijke en op ontdekkende wijze alle aspecten van een uiterst praktische benadering van het fenomeen kleur.

Grondbeginselen van kleur in een kleurrijk werkboek

Grundlagen der Farbenlehre

Theoretische achtergronden zijn telkens aangevuld met praktische uitwerkingen door simpele verfstrepen, eenvoudige voorstellingen en voorbeelden uit een veelheid aan gerealiseerde kunstwerken van zeer bekende en minder bekende kunstenaars. De inhoud beantwoordt vele vragen van starters in de schilderkunst en biedt zelfs bruikbare informatie en ideeën voor gevorderden in de schilder- en tekenkunst.

Lezers vinden onder andere de antwoorden op vragen als: “Welke kleuren moet men mixen om een bepaalde kleur te krijgen?” en “Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om kleuren goed te laten harmoniëren?”. De inhoud heeft een bijzonder educatieve waarde voor diverse opleidingen en cursussen in de kunst, creatieve vakken en in de grafische vorming en geeft inspirerende beelden uit de fascinerende wereld van kleur en kleurgebruik.

Het boek begint met een bespreking van principes van kleur en de harmonisering en geeft een overzicht van vele vormen, materialen en verpakkingen waarin verf en krijt wordt verkocht. Er is een compacte inleiding in de algemene kleurenleer. Daarna is er info over eigenschappen van kleur, over contrast en zijn er voorbeelden met creatieve en praktische toepassingen.

ISBN 978-3-933033-39-0, “Grundlagen der Farbenlehre”, Christa L. Cordes, Edition Michael Fischer, 2007, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen