Hologrammen realiseren en projecteren met bouwdozen

25 augustus 2019

De Amerikaanse organisatie Litiholo is een onderdeel van de firma Liti Holographics, het bedrijf dat dagelijks werkt aan het ontwerpen, produceren en verkopen van hologrammen en holografische producten. Het bedrijf is opgericht in het jaar 2000 vanuit de activiteiten en initiatieven binnen de MIT Lab’s Spatial Imaging Group.

Hologrammen realiseren en projecteren met bouwdozen

Litiholo

Deze groep binnen het MIT stond voor de holografie toen onder de leiding van Stephen A. Benton (1941-2003). Liti verlegde continu de grenzen en mogelijkheden van en voor holografische produkten en toepassingen. Zij ontwikkelden tevens drukmachines voor snelle producties van hologrammen en ontwerpen en leveren inrichtingen en apparaten voor laboratoria, onderzoekscentra en productiefaciliteiten.

Hologrammen realiseren en projecteren met bouwdozen - 2 Hologrammen realiseren en projecteren met bouwdozen - 3 Hologrammen realiseren en projecteren met bouwdozen - 4

Het bedrijf staat onder leiding van Paul Christie, eveneens een pionier op het vlak van de holografie. Als divisie binnen Liti heeft Litiholo zich gespecialiseerd om holografie voor een groot publiek geschikt te maken en beschikbaar te laten zijn om zelf hologrammen te maken.

Extra aandacht is er voor de introducties op scholen en voor opleidingen door de producties van experimenteersets en bouwdozen met optica-systemen, laserlichtbronnen, lichtgevoelige en ontwikkelmateriaal. Recent presenteerde Litiholo een complete productieset om zelf een filmhologram te realiseren. Bij het kijken naar de fascinerend heldere promotiefilm wordt de productie realiteit. De set is te bestellen bij Litiholo. Kijk voor gegevens op www.litiholo.com.


Gerelateerde artikelen