Illusionistische afbeeldingen vormen basis voor inkleuren

5 februari 2023

Al vele jaren achtereen verschijnen regelmatig boekjes met eenvoudige of iets gecompliceerdere afbeeldingen, tekeningen en constructies, die zijn gebaseerd op het principe van optische en visuele illusies. Altijd zijn die plaatjes in zwart/wit afgedrukt en zijn bedoeld om daar kleurrijke plaatjes van te maken. Soms is er een toelichting gegeven om er een succes van te maken, maar in het algemeen ontbreekt er enige vorm van informatie of aanwijzing.

Illusionistische afbeeldingen vormen basis voor inkleuren

Optical Illusions Coloring Book

Het wel zeer eenvoudig uitgevoerd boekje “Optical Illusions Coloring Book” is daar zeker een voorbeeld van. De voorpagina bevat een prachtig voorbeeld van een onmogelijke driehoek. Deze ooit ontworpen constructie is met een stip één van de bekendste voorbeelden uit de wereld van optische en visuele illusies en is tevens als echte constructie onmogelijk te realiseren.

Illusionistische afbeeldingen vormen basis voor inkleuren - 2 Illusionistische afbeeldingen vormen basis voor inkleuren - 3

De andere plaatjes in deze knutseluitgave zijn volgens onze mening voor het grootste gedeelte zo van internet gehaald. Op deze wijze zijn er tientallen boekjes op de markt gekomen. De koper ervan moet wel heel veel creativiteit bezitten om van deze afbeeldingen kleurrijke juweeltjes te maken. Een groot deel van de plaatjes in dit boekje zijn zonder kleur ook al interessant genoeg om te bestuderen, na te tekenen of zelf leuke varianten te tekenen.

ISBN 979-8 6434-6679-6, “Optical Illusions Coloring Book”, Amazon Fulfillment, 2022, Books on Demand, 40 pagina’s.


Gerelateerde artikelen