In Deventer aandacht voor twaalf eeuwen boekcultuur (2)

3 januari 2019

Die geschiedenis strekt zich uit van de eerste geestelijken in de parochiekerken en de Proosdij tot de persen van Kluwer en Roto Smeets. Het boek bevat voorts boeiende verhalen over schrijvende zusters en broeders in de gemeenschappen van de Moderne Devotie tot de bouw van een nieuwe bibliotheek, van de eerste Deventer drukker Richard Pafraet tot de jaarlijkse Deventer internationale boekenmarkt, en van de geleerde boeken van het Athenaeum Illustre tot de centsprenten van De Lange.

In Deventer aandacht voor twaalf eeuwen boekcultuur (2)

Deventer Boekenstad

De samenstellers informeren de lezer over twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel aan de hand van zeven te onderscheiden en samenhangende perioden in de lange historie van hoogtepunten en veranderingen met aandacht voor maatschappelijke, industriële, economische en culturele ontwikkelingen in Deventer.

In Deventer aandacht voor twaalf eeuwen boekcultuur (2) - 2

In de hoofdstukken vindt de lezer kaderteksten die dieper ingaan op een aspect, een persoon, een boek of een gebeurtenis. Het boek is rijk geïllustreerd door afdrukken van originele historische teksten, prachtige tekeningen en afdrukken van gerealiseerde unieke drukwerken. Een geweldige uitgave voor liefhebbers van drukkerij- en stadsgeschiedenis van boekenstad Deventer.

ISBN 978-94-6249-324-7, “Deventer Boekenstad”, Suzan Folkerts en Garrelt Verhoeven, Walburg Pers, 2018, 304 pagina’s.