Inhoudelijke mens getoond in een anatomische expositie

21 januari 2018

De rondreizende expositie Real Human Bodies biedt een unieke mogelijkheid om van dichtbij de verkregen kennis uit anatomische wetenschap over de mens aan geïnteresseerde bezoekers door te geven. De opstellingen en de vele detailleringen richten zich in het bijzonder ook op scholieren, die onder begeleiding van onderwijsgevenden de expositie bezoeken. Natuurlijk is vooraf het organiseren van een klassikale inleidende bespreking over de getoonde anatomische modellen raadzaam en aan te bevelen.

Inhoudelijke mens getoond in een anatomische expositie

Real Human Bodies Exhibition

Door de gedetailleerdheid van de geprepareerde lichamen en organen is de expositie ook aan te bevelen voor artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten en anderen die geïnteresseerd zijn in de anatomie en onderdelen van het menselijk lichaam. Ook is er een didaktische schat aan exponaten om het geheel tot een leerzaam bezoek te maken. Bezoekers kunnen zich meer en beter dan ooit bewust worden van de enorme gecompliceerdheid van het wonder van de mens.

Inhoudelijke mens getoond in een anatomische expositie - 2

Alle getoonde exponaten zijn met behulp van een speciale preparatiemethode voor educatieve doeleinden geconserveerd. De complete lichamen en de circa 200 expositiestukken leveren ook een waardevolle bijdrage aan de verschillende studieprogramma’s in opleidingen voor medische beroepen. De discussies over ethische en esthetische aspecten van het exposeren van menselijke lichamen, de orgaandonatie, het bestrijden van ziektes, het drank- en rookmisbruik en slechte eetgewoontes krijgen draagvlak tijdens en na het bezoek van de Real Human Bodies Exhibition.

Er is een tentoonstellingsboek bij de kassa te koop voor slechts € 5. De brochure bevat een aantal leerzame inleidingen over historische feiten en over personen die hebben bijgedragen aan ontwikkelingen van de geneeskunde. Daarna is er informatie over het ontstaan van een mens, de ontwikkeling van het lichaam, de organen en het functioneren ervan. De brochure bevat foto’s van de belangrijkste onderdelen. De expositie is de komende maanden op verschillende locaties te bezoeken. Kijk voor info op de site www.bodies-expo.nl.