Kunst van Hanspeter Münch straalt licht, ruimte en kleur (2)

5 december 2020

De fantasie uit het brein van de kunstenaar heeft daarmee een vaste plek gekregen als een creatieve schepping, waarin realisme, fantasie en verbeelding afwisselend op de visuele voorgrond treden. Soms doemen er goed herkenbare taferelen op, die ook weer verdwijnen in een wereld van werkelijkheid en fantasie. Invloeden en rolmodellen van oude en nieuwe meesters vormen altijd de creatieve spirit van deze kunstenaar.

Kunst van Hanspeter Münch straalt licht, ruimte en kleur (2)

Hanspeter Münch - Licht . Raum . Farbe

Daarom waardeert Münch de belichaming van de Italiaanse schilderkunst van onder andere Bellini, Tizian of Tintoretto in hoge mate. De Franse schilderkunst van Monet, Bonnard of Matisse, de modulaties van Cezanne en de virtuoze lichtschilderingen van de Engelse Turner fascineren hem al lange tijd. De toeschouwer kan nu bij een bezoek aan de kunstexpositie in de unieke kunstlocatie van het Forum Würth in de Zwitserse stad Chur in alle rust genieten van het spel tussen licht-ruimte-kleur van kunstenaar Hanspeter Münch.

Door de bijzondere dagelijkse situatie waarin wij nu verkeren door covid-19 is op dit moment de eindtijd voor deze mooie expositie verlengd tot en met 10 januari 2021. In de rijk geïllustreerde catalogus, met zelfs een uitklapbaar gedeelte voor het afbeelden van een trilogie op drie pagina’s naast elkaar, maakt de koper ervan uitgebreid kennis met het werk van de kunstenaar en zijn beschouwing over de creaties. Een compacte biografie en een overzicht van exposities en publicaties sluiten het boek af.

Kunst van Hanspeter Münch straalt licht, ruimte en kleur (2) - 2

ISBN 978-3-89929-388-3, “Hanspeter Münch - Licht . Raum . Farbe”, C. Sylvia Weber, Swiridoff Verlag, 2020, 88 pagina’s.

Forum Würth Chur, Aspermontstrasse 1, CH-7000 Chur, www.forum-wuerth.ch.