Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties 1c

8 december 2020

Als aanvulling voor onze OF-tijdschriftencollectie kunst kochten wij een exemplaar van het Veronica Magazine vanwege de afgebeelde reproductie van een schilderij van kunstenaar René Magritte. Over zijn werken wordt regelmatig gepubliceerd in uitgaven van de nieuwsbrief. Bovendien heeft de redactie van Optische Fenomenen een filatelistisch overzicht samengesteld met postzegels en postzegelblokken met Magritte in de uitvoering “Filatelistische aandacht voor: René Magritte”.

Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1c

Forschung Frankfurt, van de Goethe-Universiteit in Frankfurt am Main

De redactie van het wetenschapsmagazine Forschung Frankfurt, van de Goethe-Universiteit in Frankfurt am Main, heeft haar lezers verrast op een internationaal bekende optische illusie in een speciaal ontwerp. Op de titelpagina staan namelijk de contouren van twee vazen. Of zijn het twee verschillende gezichten van personen? Deze dubbelzinnige figuren blijven elke keer de toeschouwers weer boeien. Het tijdschrift bevat zeer waardevolle artikelen met een schat aan wetenswaardigheden. Bijzonder is de betekenis van het artikel “Klimaatverandering, Zikavirus & Co”. Vandaag verrassend uiterst actueel.

Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1c - 2 Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1c - 3 Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1c - 4

Regelmatig ontvangen wij een exemplaar van het wetenschapstijdschrift van het onderzoeksinstituut Helmholtz onder de titel Helmholtz Perspektiven op de mat. Dan maar snel kijken in het digitale archief en mooi ontworpen titelpagina’s ontdekken. Uit deze zoektocht stellen wij twee uitgaven aan onze lezers voor. Beide tijdschriften zijn opgenomen in onze OF-tijdschriftencollectie neurologie/visuele perceptie. Telkens bevatten de uitgaven informaties over de stand van zaken in onderzoekprojecten uit verschillende vakgebieden. Beide tijdschriften geven resultaten weer uit een forse hoeveelheid aan experimenten en opgedane ervaringen bij het onderzoek naar het functioneren van ons brein.


Gerelateerde artikelen