Kunst van het ontwerpen en tekenen van optische illusies

26 mei 2019

Zelfs zonder tekenervaring is het dankzij de inhoud en duidelijke instructies in het boek “De kunst van het tekenen van optische illusies” voor iedereen met interesse in het fenomeen van optische illusies mogelijk een tekenkunstenaar te worden. De resultaten zullen personen in uw omgeving verbluffen door de soms spectaculaire 3D effecten en de onmogelijke constructies, die bereikbaar zijn en ontstaan door stap-voor-stap de tips in het boek op te volgen.

Kunst van het ontwerpen en tekenen van optische illusies

The Art of Drawing Optical Illusions

Na een korte introductie volgen er twee inleidingen, te weten één over veel voorkomende perspectieven en figuurvormen en één over het gebruik van tekengereedschappen en hulpmaterialen om langzaam aan de slag te gaan met eenvoudige figuren en vormen. De auteur heeft zijn voorbeelden ingedeeld met projectnummers en begint met tekenen van een 3D ovaal, een zwevende piramide, een onmogelijke driehoek en een onmogelijke vijfhoek. De voorbeelden worden steeds ingewikkelder en spectaculairder voor de ontwerpers.

Kunst van het ontwerpen en tekenen van optische illusies - 2
Voorbeelden van onmogelijke constructies. Afbeeldingen uit het tekeninstructieboek.

ISBN 978-1-63322-355-4, “The Art of Drawing Optical Illusions”, Jonathan Stephen Harris, Walter Foster Publishing, 2017, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen