Maak bezoeken aan de stad een buitengewone belevenis

2 mei 2019

Wanneer de verschijnselen van visuele en optische illusies een hobby, een passie, een verslaving of zelfs tot een obsessie geworden is, dan ziet de omringende wereld er heel bijzonder uit. Het opsporen van rare of opvallende fenomenen laat u dan niet meer los. De liefde voor optische illusies is ontstaan en het speuren kan aanvangen. Natuurlijk is het van belang bij het betreden van de buitenwereld het gewone spel van zien en waarnemen aan te houden om zelf voldoende grip te houden op de bewegingen van voetgangers en verkeersdeelnemers en op allerlei obstakels op de weg.

Maak bezoeken aan de stad een buitengewone belevenis

Illusionistische gezichten in het straatbeeld zorgen voor verrassingen.

Indien dat allemaal op orde is, is het tijd voor aandacht voor het uitvoeren van het boeiende visuele proces van combinaties tussen bedrog, fantasie en werkelijkheid. Het genieten van het zoeken naar visuele en optische illusies of andere merkwaardige fenomenen kan beginnen. Sommige verrassende illusies in de vorm van muur- en straattekeningen, trompe-l’oeil afbeeldingen en geometrische vormen worden in het algemeen bewust aangebracht.

Maak bezoeken aan de stad een buitengewone belevenis - 2 Maak bezoeken aan de stad een buitengewone belevenis - 3
Frankrijk 2017, 12 maskers in postzegelboekje, Michel 6705-6716.

Nog leuker zijn de spontaan gevonden figuren, die met veel of weinig fantasie echt lijken op gezichtsvormen in een spontane vorm of door een kleine manipulatie en geringe inbeelding de kijker laat stralen van geluk. Met onderstaande frankeergeldige postzegels geven wij de lezer een voorsprong.