Macrofotografie geeft inkijk in schepping van de natuur (1)

4 oktober 2022

Bij een bezoek aan de foto-expositie onder de fascinerende titel “Makrosophie” in de Ludwig Galerie Saarlouis maken bezoekers direct kennis met de aandacht voor de veelal unieke wonderen in onze natuur. Nu de natuur duidelijk wordt bedreigd in haar voortbestaan, door onder andere de onvoorzichtigheid van mensen, appelleren de bijzonder mooie foto's ook aan het gevoel voor schoonheid en uiteindelijk aan de verantwoordelijkheid van mensen voor zelfs de kleinste dingen in de unieke wereld.

Macrofotografie geeft inkijk in schepping van de natuur (1)

Makrosophie. Fotografieprojekt van Bernd Seydel en Thomas Wolf

De tentoonstelling nodigt bezoekers uit om zich te laten verleiden door het onverwachte, door het verrassend ongeziene groot in het klein. “We doen fotografisch onderzoek”, zeggen fotografen Bernd Seydel en Thomas Wolf over hun werk, dat tot en met 6 november 2022 te zien zal zijn in de Ludwig Galerie. Ze bedachten hiervoor het kunstmatige woord “macrosofie”. Het staat voor de techniek, meer nog voor het hele fotografische project, waarmee kleine dingen groots worden weergegeven.

De term is een combinatie van de Griekse woorden “makro” = groot en “sophia” = wijsheid. Ruim zes jaar geleden ontvingen de fotografen uit Gotha (Thüringen) de opdracht om voor de tentoonstelling “Wonders of Nature” in de Gasometer Oberhausen een ginkgoblad zo te fotograferen dat het op groot formaat kon worden afgedrukt. Dat werd het begin van hun fascinerend stralende macrofotografisch/sofisch fotowerken. (Wordt vervolgd).

Macrofotografie geeft inkijk in schepping van de natuur (1) - 2 Macrofotografie geeft inkijk in schepping van de natuur (1) - 3 Macrofotografie geeft inkijk in schepping van de natuur (1) - 4

ISBN 978-3-942279-42-0, “Makrosophie. Fotografieprojekt van Bernd Seydel en Thomas Wolf”, Claudia Wiotte-Franz en Monika Kaspar, Ludwig Galerie Saarlouis, 2022, 96 pagina’s, € 25.

Ludwig Galerie Saarlouis, Alte-Brauerei-Strasse, D-66740 Saarlouis, www.saarlouis.de/ludwiggalerie.