Magie van het zien voor alle jeugdigen helder verklaard (2)

11 september 2023

Er zelfs aandacht voor de helaas voorkomende situatie van blindheid. Het Brailleschrift is weergegeven, maar alleen op de titelzijde is er tekst in het Brailleschrift in reliëf gedrukt. Voor het aangeven van gezichtsscherpte is er een Snellenkaart afgebeeld voor het vaststellen van de kwaliteit van de ogen en is de fysiologie van het oog besproken.

Magie van het zien voor alle jeugdigen helder verklaard (2)

Sehen

Alle lezers maken een reis door de wereld van het zien, het zichtbare en het onzichtbare. En het is een boek over de kunst om de wereld met steeds nieuwe ogen te zien! Elke pagina is weer een verrassing van informatieve teksten en vooral ook van leuke en magische afbeeldingen om van te leren en om mee te experimenteren. De lezertjes worden aangezet om meerdere vragen te beantwoorden en zelfstandig op te gaan naar de oplossingen.

Leuk is het overzicht met verschillende typen op het gebied van brillen voor het ondersteunen van ons kijkgenot. Het fenomeen van de optische illusie komt natuurlijk ook aan bod, alsmede verschillende beeldvormen in dit voortreffelijke boek voor jongeren, hun ouders en vrienden.

Magie van het zien voor alle jeugdigen helder verklaard (2) - 2
De Japanse wetenschapper Akiyoshi Kitaoka ontwerpt grafische geometrische figuren, die schijnbaar in beweging komen bij het kijken ernaar; afbeelding uit het boek “Sehen”.

ISBN 978-3-8369-6050-2
“Sehen”, Romana Romanyschyn en Andrij Lessiw, Gerstenberg Verlag, 2021, 2e druk, 56 pagina’s, € 20.


Gerelateerde artikelen