Spelletjes met visuele illusies veroveren harten van lezers

8 september 2023

Voor de Spaanse markt en de liefhebbers van optische en visuele illusies is van het heel succesvolle boekje Optical Illusions natuurlijk ook een speciale Spaanse editie verschenen. Dit mooie en frisse boekje is nu ook in onze uitgebreide collecties aan boeken, brochures en tijdschriften met en over illusies en andere merkwaardige optische verschijnselen opgenomen. Het bekende ontwerpteam Sarcone en Waeber heeft met dit boekje en andere vertalingen ervan een uitstekende score geboekt.

Spelletjes met visuele illusies veroveren harten van lezers

Ilusiones Ópticas

In de omslag van dit ingebonden boekje is een bewegende optische illusie aangebracht. De bewegingen zijn niet heel gemakkelijk te realiseren, maar met geduld en voorzichtigheid is een leuk beeldeffect te bereiken. De getoonde optische illusies zijn in categoriën van verschijningsvorm ingedeeld en uitgebreid behandeld. Voor een echte begoocheling van onze visuele waarneming heeft het team haar best gedaan en lijkt het mogelijk dat onmogelijke constructies met de bekende legosteentjes toch gerealiseerd kunnen worden. In het boekje vindt de lezer een veelheid aan experimenten waarmee diverse klassieke en moderne illusies onderzocht worden.

Spelletjes met visuele illusies veroveren harten van lezers - 2 Spelletjes met visuele illusies veroveren harten van lezers - 3

ISBN 978-84-696-2721-1, “Ilusiones Ópticas”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Grupo Editorial Bruño, 2010, 96 pagina’s.