Meer dan 150 fascinerende visuele en optische illusies

17 augustus 2020

Bij de internationaal werkende uitgeverij Parragon Books verscheen de titel Optical Illusions van de auteur Gareth Moore, die de teksten schreef en zorgde voor de verzameling van fascinerende, magische en vooral bedriegelijke visuele illusies en andere merkwaardige optische fenomemen.

Meer dan 150 fascinerende   visuele en optische illusies

Illusions d’Optique

Het internationale succes voor de uitgave heeft inmiddels geleid tot meerdere vertalingen. De meer dan 150 bedriegelijke afbeeldingen zullen ongetwijfeld het zien en waarnemen van de kijkers en lezers van dit prachtig vormgegeven plaatjesboek geheel in de war brengen. Op elke pagina is er weer een verrassing van één of meerdere nieuwe optische illusies en evenwichtverstorende visuele beeldpatronen.

Meer dan 150 fascinerende   visuele en optische illusies - 2 Meer dan 150 fascinerende   visuele en optische illusies - 3
Illusionistisch spontaan bewegende figuren uit de rijk geïllustreerde publicatie Illusions d’Optique.

Al kijkend verdwijnen er dingen direct voor de ogen, verbuigen gewone rechte lijnen en vaste objecten gaan spontaan dansen. Het boek bevat een aantal hulpmiddelen waarmee een aantal illusies gecontroleerd of beter ontdekt kunnen worden. Met letters zijn deze specifieke illusies aangegeven. Het boek bevat een indeling op basis van de meest voorkomende typen en uitvoeringsvormen van illusies. Tijdens en zeker na het lezen van dit leerzame boek is de lezer geprikkeld om zelf te gaan experimenteren en illusies te gaan ontdekken.

ISBN 978-1-4723-7496-7, “Illusions d’Optique”, Gareth Moore, Elcy Éditions, 2017, 96 pagina’s.