Microscopische onderzoeksmethoden in beeld gebracht (1)

3 maart 2020

De microscoop maakte het ooit mogelijk om de voor onze ogen verborgen levende wereld van organismen of van materialen en stoffen te bekijken en te onderzoeken. Het gebruik na de eerste onderzoekingen van Antoni van Leeuwenhoek is explosief gestegen. Ook de technologische ontwikkeling van technieken, methoden, processen, systemen, apparaten en toepassingen voor microscopisch onderzoek droeg bij aan onze wensen en verplichtingen om op de kleinst mogelijke schaal te blijven onderzoeken en observaties te analyseren.

Microscopische onderzoeksmethoden in beeld gebracht (1)

Mikroskopie

De microscoop komt voor in allerlei vormen, grootten, modellen en uitvoeringen en vindt toepassingen in nagenoeg alle onderdelen van de productie, techniek en maatschappij. Ook in de werk- en vakgebieden van onderzoek, wetenschap en in de gezondheidszorg is het gebruik van de microscoop niet meer weg te denken.

Het nieuwe studie- en referentieboek onder de titel “Mikroskopie” geeft de gebruikers ervan een beeld van de vele beschikbare microscopen voor onder andere materiaalonderzoek in productie- en kwaliteitsprocessen en voor de zoektocht naar nieuwe, innovatieve en sterk verbeterde producten.

Microscopische onderzoeksmethoden in beeld gebracht (1) - 2 Microscopische onderzoeksmethoden in beeld gebracht (1) - 3 Microscopische onderzoeksmethoden in beeld gebracht (1) - 4
De microscoop en de vele toepassingen daarvan is een geliefd optisch instrument voor ontwerpers van postzegels. Voor personen werkzaam met de microscoop en voor liefhebbers van postzegels een interessant en leerzaam onderwerp voor het verzamelen van postzegels met een afbeelding van een microscoop of een microscopische opname.

De mogelijkheden van de microscoop en de opgedane ervaringen door experts op het gebied van onderzoek naar de toestand van bijvoorbeeld de situatie, aantasting of slijtage van oppervlakten van metalen en kunststoffen vormen een ideale combinatie voor bijvoorbeeld het controleren van schademeldingen op inhoud en juistheid. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-446-46130-7, “Mikroskopie”, Gottfried W. Ehrenstein, Carl Hanser Verlag, 2020, 210 pagina’s.


Gerelateerde artikelen