Museum Den Haag gastheer voor 25e ECSITE conferentie

4 februari 2014

De jaarlijkse ECSITE conferentie vindt in 2014 plaats in ons land in het Museon en in het World Forum Convention Centre te Den Haag.

Museum Den Haag gastheer voor 25e ECSITE conferentie

European Collaborative of Science, Industry and Technology Exhibitions

De internationale organisatie ECSITE - European Collaborative of Science, Industry and Technology Exhibitions is één van de grootste internationale organisaties op het vlak van wetenschapscommunicatie. De conferentie 2014 vindt plaats van 22 tot en met 24 mei en heeft als thema PEOPLE - PLANET - PEACE. ECSITE en het Museon werken voor dit project samen met de Gemeente Den Haag en andere organisaties. Aan de conferentie zullen meer dan duizend personen deelnemen. ECSITE koos voor Den Haag omdat het Museon een belangrijke rol speelt binnen ECSITE. Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het museum inspireert mensen om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Het Museon is goed vertegenwoordigd in het Europese netwerk van ECSITE centres en wetenschapsmusea en was in 1989 één van de oprichters van ECSITE. Musea als het Universeum in Gothenburg, het Science Museum in Londen, Heureka in Helsinki, het Deutsches Museum in München, Universcience in Parijs, het Technopolis in Mechelen en La Caixa in Barcelona maken ook deel uit van het internationale netwerk. ECSITE is mede opgericht voor het uitwisselen van kennis en expertise op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie. Daarnaast produceren de wetenschappelijke musea zoals het Museon, grote reizende tentoonstellingen op het gebied van wetenschap, cultuur en techniek. Zij werken hierbij internationaal samen binnen de organisatie. Voor informatie www.museon.nl.

De conferentielocaties in Den Haag:

Museon, Stadhouderslaan 37, NL-2517 HV Den Haag.

World Forum Convention Centre, Churchillplein 10, NL-2517 JW Den Haag.

Afb. Overzicht van het moderne museumcomplex van het Museon in Den Haag met de hoofdingang aan de linkerzijde van het gebouw.