Op zoek naar geleerden uit de vaderlandse geschiedenis

22 januari 2014

Gedreven door nieuwsgierigheid en onder begeleiding van auteur Marcel Hulspas is wetenschapper Robbert Dijkgraaf op zoek gegaan naar de grootste geleerden uit onze vaderlandse geschiedenis.

Op zoek naar geleerden uit de vaderlandse geschiedenis

Reuzen van de lage landen

Nederlandse wetenschappers hebben eeuwenlang door visie, durf, inzet, gedrevenheid en vooral door kennis bijgedragen aan technologische en wetenschappelijke ontwikkeling van de maatschappij en van de welvaart.

De prachtige resultaten van de spannende zoektocht van Robbert Dijkgraaf naar zijn voorgangers uit de “Lage Landen” is in woord en beeld gebracht in een vermakelijk en leerzaam boek. Hij bezoekt musea, archieven, vele herenhuizen en kelders en spreekt met gedreven beheerders van grote en kleine collecties, directeuren, wetenschappers en met medewerkers van musea over het leven en werk van de historische grootheden. Het team vond persoonlijke geschriften, aantekeningen en apparatuur van onder andere Van Leeuwenhoek, Eise Eisinga, Huygens, Vesalius en Stevin. De vragen van Robbert Dijkgraaf en de antwoorden van de rondleiders maken lezers ook nieuwsgierig om ook het antwoord op weer de volgende vraag te lezen. Dit boek zal zeker bijdragen aan meer belangstelling voor de wetenschap bij leerlingen en leraren in het voortgezet onderwijs en bij belangstellenden voor de wetenschap.

ISBN 978-90-468-1318-8, “Reuzen van de lage landen”, Marcel Hulspas, Nieuw Amsterdam Uitgevers, 2012, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen