Bewegen maakt fit en heeft invloed op onze gezondheid

17 januari 2014

De Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij - BWM heeft onlangs een nieuw cahier uitgebracht onder de titel “Bewegen doet Leven”. Bewegen is zo gewoon dat je er bijna nooit bij nadenkt.

Bewegen maakt fit en heeft invloed op onze gezondheid

Bewegen doet leven

Dit cahier laat echter zien dat voldoende beweging hand in hand gaat met goede gezondheid, en vooral waarom dat zo is. Het beschrijft de relatie tussen beweging en de conditie van verschillende organen en systemen in ons lijf maar leert je ook dat bewegen niet hetzelfde is als sport. Af en toe heel intensief sporten levert weinig op. Door regelmatig “gewoon” te sporten kun je meer bereiken. Voldoende bewegen is, net als gezond eten, een noodzaak. Het nieuwe cahier staat bol van overtuigend wetenschappelijk bewijs daarvan. Als je op jonge leeftijd al leert om goed naar je lichaam te luisteren, heb je daar je hele leven lang profijt van. Echt moeilijk is het niet! Het is algemeen bekend dat je na heerlijk gesport te hebben, een goede gezonde maaltijd en een goede nachtrust gehad te hebben je veel beter in je vel zit.

Het boekje bevat interessante artikelen en veel tips over ons bewegingsapparaat. De meeste artikelen hebben een wetenschappelijke achtergrond en feiten en gegevens zijn gebaseerd op de resultaten en analyse van onderzoek en praktijkervaringen. De samenstellers van dit informatieve boekje bespreken ook verkeerde activiteiten, die allerlei onprettige verschijnselen veroorzaken. Een astronaut heeft te maken met sterke onderbelasting van de spieren. We zagen op onze tv waartoe dit kan leiden. Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij geeft inzicht in actuele ontwikkelingen op het vlak van biowetenschappen. Info www.biomaatschappij.nl.

ISBN 978-90-73196-65-0, “Bewegen doet leven”, Maarten Bobbert, e.a., Bio-Wetenschappen en Maatschappij - BWM, 2012, 71 pagina’s.


Gerelateerde artikelen