Ontdekkers, hun reizen en hun navigatie-instrumenten

14 september 2021

Ontdekkingsreizigers waren ongetwijfeld gefascineerd en nieuwsgierig voor de wereld achter de horizon, veelal echter ook ingegeven door hebzucht naar rijkdom of status of door een wens om iets te kunnen betekenen in een wereld in ontwikkeling. Zij hadden in elk geval durf en lef om op avontuur te gaan, werden vaak financieel ondersteund en namen voldoende personen mee om de reis op het water of land aan te vangen.

Ontdekkers, hun reizen en hun navigatie-instrumenten

Entdecker und ihre Reisen

In de rijk geïllustreerde publicatie “Entdecker und ihre Reisen” geeft de auteur een verrassend beeld over het verloop van vele reizen, ontdekkingen en ontberingen en een beeld van het gebruik van historische navigatiemiddelen. De lezers krijgen tevens een beeld van de jacht naar waardevolle specerijen, goud en edelstenen, uit lust naar roem en dorst naar verovering, om nieuwe handelsroutes op te zetten, om andere volkeren over hun god te vertellen of gewoon uit nieuwsgierigheid en behoefte om kennis te vergaren.

Ontdekkers, hun reizen en hun navigatie-instrumenten - 2 Ontdekkers, hun reizen en hun navigatie-instrumenten - 3 Ontdekkers, hun reizen en hun navigatie-instrumenten - 4

De resultaten uit de vele ontdekkings- en verkenningsreizen hebben ook geleid tot de opzet van handels- en reisroutes op zee en op het land. De wereldgeschiedenis is er deels door beïnvloed. Het zijn de zeer mooie tekeningen en de toegevoegde foto’s, die dit informatieve jeugdboek extra aantrekkelijk gemaakt hebben. Het leuke ontdekkingsboek sluit af met een uitvouwbare wereldkaart waarop de meest bekende ontdekkingstochten zijn aangegeven. De behoefte aan moderne ontdekkingsreizen is thans verplaatst naar de kosmos.

ISBN 978-3-7886-0245-1, “Entdecker und ihre Reisen”, Rainer Köthe, Tessloff Verlag, 2010, deel 5, 52 pagina’s.


Gerelateerde artikelen