Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies

17 december 2018

De goedgevulde experimenteer box bevat een schat aan onderdelen, voorwerpen en een informatie- en experimenteerboekje voor jongeren en volwassenen om snel en effectief achter meerdere geheimen te komen van veelvoorkomende visuele en optische illusies. Visuele en optische illusies kunnen zorgen voor tijdelijke of langdurige verstoringen in ons dagelijkse kijk- en waarnemingsgedrag. Natuurlijk is het spel met optische illusies in principe bedoeld om ons kennis te laten maken met het algemene gezegde: “Geloof niet alles wat je ziet.”

Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies

Die groβe Box mit optische Illusionen

Bij een verkeerde waarneming of een foute inschatting van snelheid, afstand en breedte bij langzaam en in snelverkeer kunnen er toch rare situaties ontstaan. Hoe sneller wij jongeren op de hoogte brengen van het bestaan van optische verschijnselen, die onze waarneming kunnen verstoren hoe veiliger het in het leven kan zijn. Meerdere uitgevers hebben speciale uitgaven voor voorlichting en instructies laten ontwerpen en op de markt gebracht.

Bij uitgever Moses Verlag verscheen recent een experimentendoos met leuke materialen om al spelend en ontdekkend kennis te maken met optische illusies. De doos bevat onder andere een set van 33 kaarten met optische illusies, een caleidoscoop, een spiegelfolie voor de anamorfose in het begeleidende boekje, een set van 10 kleurenschijven en een draaischijfje voor het experimenteren met bewegende kleuren. (Wordt vervolgd).

Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies - 2 Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies - 3 Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies - 4
Voorbeelden van kaartjes uit de set van 33.

EAN 4-033477-25168-8, “Die groβe Box mit optische Illusionen”, Elke Vogel, moses.Verlag, 2017, experimenten box + informatie- en instructieboekje, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen