Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies (2)

19 december 2018

Lijnen dansen op het vlakke papier, draaiende cirkelpatronen boren zich spontaan in de tafel en springende patronen worden zichtbaar of verdwijnen. Iedereen laat zich weleens verrassen, maar weet meestal niet hoe zoiets ontstaat. Met de inhoud van de doos kan een aanvang gemaakt worden om alleen, of beter nog in een groepje onder begeleiding van een docent, te experimenteren met voorwerpen, kaartjes en dingen uit de fascinerende wereld van optische en visuele illusies.

Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies (2)

Die groβe Box mit optische Illusionen

Dankzij de educatieve inhoud van het boekje wordt kennis over diverse achtergronden snel opgedaan. Het is inmiddels vrijwel zeker dat alle informatie en lichtprikkels die via de lenzen in onze ogen op het netvlies geprojecteerd worden, niet door onze hersenen worden verwerkt.

Ontrafel veel geheimen van optisch bedrog door illusies (2) - 2

Onze hersenen hebben een grote voorraad aan beelden en interpretaties opgebouwd en vergelijken alle beelden en prikkels razendsnel. Toch kunnen we ons nog flink visueel laten bedriegen. Met het boekje, de materialen en inspiratie kunnen we nu nieuwe visuele ervaringen opdoen. Bij de uitgever moses.Verlag zijn ook andere experimenteerdozen en kaartensets met geraffineerde motieven beschikbaar. Kijk op www.moses-verlag.de voor info.

EAN 403-34772-5168-8, “Die groβe Box mit optische Illusionen”, Elke Vogel, moses.Verlag, 2017, experimenten box + informatie- en instructieboekje, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen