Onze vijf zintuigen hebben veelal een eigenzinnige regie

12 mei 2020

Of we het nu leuk vinden of niet: we worden constant blootgesteld aan signalen en prikkels uit onze omgeving. We ruiken regelmatig aangename en onaangename geuren, zien een overvloed aan kleuren en tillen regelmatig voorwerpen van verschillende gewichten op. We worden onbewust beïnvloed door de zintuiglijke indrukken op een zeer verrassende wijze.

Onze vijf zintuigen hebben veelal een eigenzinnige regie

Du denkst nicht mit dem Kopf allein

In dit boek neemt de auteur de lezers mee op een systematische rondleiding door de zintuigen, laat zien hoe ze reageren en te werk gaan en onze zogenaamd rationele beslissingen beïnvloeden en beïnvloeden zonder dat we het beseffen. En de lezer zal ervaren hoe we onszelf elke dag manipuleren. We duiken gezamenlijk in het labyrint van de zintuigen. Aan de hand van praktische situaties en voorvallen geeft de auteur vele verrassingen door over het merkwaardige natuurlijke gedrag van de zintuigen.

Het is inmiddels bekend geworden dat bij een bezichtiging van een mogelijk te kopen woning de lucht van een appeltaart stemming maakt bij de potentiële koper. Of als mensen eten vinden wij dat gemoedelijk. Wij reageren ook op kleur. Zien, ruiken, horen, proeven en voelen - onze zintuigen voeren een eigen leven en beïnvloeden het denken en handelen op een verbluffende wijze. Met talrijke voorbeelden uit het dagelijks leven en persoonlijke ervaringen laat zij onze zintuigen nieuw ontdekken.

ISBN 978-3-593-39993-5, “Du denkst nicht mit dem Kopf allein”, Thalma Lobel, Campus Verlag, 2015, 251 pagina’s.