Oogheelkunde inhoudelijk en overzichtelijk verklaard

29 juli 2017

In de serie compacte studie- en referentieboeken onder de titel Basics verscheen bij uitgeverij Elsevier het deel Oogheelkunde en daarvan recent zelfs een vierde druk. In de uitstekend verzorgde publicatie krijgen lezers en gebruikers een omvattend overzicht met de fysiologische grondbeginselen van afwijkingen, ziekteverschijnselen en aantastingen van alle delen van het oog vanaf de onderdelen in het werkgebied van de orthoptist tot en met alle verschijnselen van oogbeschadigingen, oogbedreigingen en oogaandoeningen.

Oogheelkunde inhoudelijk en overzichtelijk verklaard

Augenheilkunde

De auteurs zorgden voor een goede balans tussen samenhang van theoretische benaderingen en praktische uitwerkingen en ervaringen. Studenten in de oogheelkunde hebben met deze publicatie een voortreffelijke referentiebron in handen om te kunnen zorgen voor een goede examenvoorbereiding op het vlak van verschillende onderdelen binnen de oogheelkunde. Elk specifiek onderdeel in de oogheelkunde is behandeld op twee naast elkaar liggende pagina’s, is afgesloten met een samenvatting en is voorzien van gedetailleerde foto’s, tekeningen of schema’s.

Oogheelkunde inhoudelijk en overzichtelijk verklaard - 2

Het studieboek is ingedeeld in vier samenhangende gedeelten. Op het algemene gedeelte met de anatomie en fysiologie van het oog en van het systeem van zien en waarnemen, volgen een specifiek gedeelte, praktische voorbeelden en enkele overzichten met aanbevelingen. Het boek sluit af met een compact literatuuroverzicht en een trefwoordenregister. Aanbevolen voor de oogarts, optometrist, opticien, orthoptist en contactlenscentra.

ISBN 978-3-437-42129-7, “Augenheilkunde”, Cordula Dahlmann en Johannes Patzelt, 2017, 4e druk, Elsevier, 116 pagina’s.


Gerelateerde artikelen