Photokina Keulen toonde reeks trends en noviteiten

27 januari 2015

De toekomst van fotografie, film, video en multimedia en de nieuwste digitale beeldtechnieken en -systemen worden elke twee jaar getoond tijdens de photokina Keulen. In september 2014 werd de 33e photokina in de periode 16-21 september als internationale vak- en publieksbeurs bezocht door meer dan 185.000 bezoekers uit meer dan 160 landen.

Photokina Keulen toonde reeks trends en noviteiten

33e photokina in Keulen

Ons bezoek richtte zich voornamelijk op de presentaties van 3dimensionale beeld- en registratietechnieken bij bedrijven, instituten en organisaties en op het gebruik van optische illusies en 3D bij informatie-, reclame- en bedrijfsuitingen. Ook de ontwikkelingen op het gebied van 3D-stereoscopische foto- en videocamera-apparatuur en digitale bewerkingsystemen voor 3D-beelden stonden op de aandachtslijst.

Het gebruik van anamorfosen en de techniek van trompe-l’oeil op vloeren en wanden van publieksruimten mag zich op bijzondere wijze verheugen op een aangename aandacht van langslopende bezoekers. Voor de hobby als astronoom bood de beurs een flink aanbod aan telescopen bij diverse leveranciers. Op het gebied van moderne desktop 3D printers was er een groot aanbod aan compacte en professionele 3D printers, waarmee ontwerpers al snel hun eigen ontwerpen kunnen visualiseren.

De veelal bijbehorende 360˚ fotografie kreeg veel aandacht bij aanbieders en beursbezoekers. Er zijn professionele installaties voor 3D en 360˚ beschikbaar om 3D printers optimaal te kunnen aansturen. Een echte trend is zeker het maken van eigen filmpjes met hulp van een snelle zogenoemde helmvideocamera. Het effect is grandioos en wordt gewaardeerd door de omgeving van de sporter, instructeurs, vrienden en familie.

Diverse grote merken verrastten bezoekers met het uitpakken en demonstreren van het complete leveringspakket en de bijna onuitputtelijke variaties aan typen en gebruiksmogelijkheden van de aangeboden beeld- en registratieapparatuur. Het gebruik en aanbieden van 3D lenticulaire beeldtechniek op foto’s neemt zichtbaar toe, evenals het kijken naar 3D beelden op een 3D geschikt beeldscherm zonder het gebruik van een speciale bril. Een bezoek aan de photokina levert altijd een schat aan informatie en inspiratie op. De eerstvolgende photokina staat gepland voor 2016 in de periode 20-25 september 2016 en wederom in het prachtige nieuwe beurscomplex van de Messe Keulen.


Gerelateerde artikelen