Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (1)

30 december 2022

De belangrijkste vraag en drijvende kracht achter de psychologie is: “Waarom doen mensen wat ze doen?” Psychologen willen in het algemeen weten wat mensen doen, waarom en hoe ze dat doen. De focus ligt hier op het bestuderen van het alledaagse gedrag en mentale processen van mensen. Maar soms kan de stress in het leven overweldigend lijken en in dergelijke gevallen hebben mensen onmiddellijk hulp nodig.

Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (1)

Psychologie für dummies

In het succesvolle boek “Psychologie für dummies”, alweer de vijfde druk, vindt de lezer allerlei interessante informatie over de fundamentele mentale processen en is het gedrag van de menselijke soort uitgebreid besproken. Psychologie als studierichting en vakgebied heeft zich in ruime mate kunnen ontwikkelen en is inmiddels veel meer dan Freud en zijn tijdgenoten.

De auteur van dit boek geeft antwoord op de vragen als: “Welke rol speelt biologie in het begrijpen en toepassen van psychologie?”, “Wat doen emoties en hoe kun je ze meten?”, “Welke factoren zorgen voor gedragsveranderingen?”, “Wat motiveert iemand om extreme dingen te doen?” en “Wanneer wordt iemand als geestesziek beschouwd?” Adam Cash gaat op al deze vragen uitgebreid in en geeft je inzicht in de verschillende onderzoeksgebieden binnen de psychologie, waarin psychologen werken.

Dat zijn onder andere cognitieve psychologie, ontwikkelingspsychologie, persoonlijkheidspsychologie, forensische en klinische psychologie en sociale psychologie. Ook vele moderne vormen van therapie krijgen de nodige aandacht in het studieboek. “Psychologie voor dummies” geeft heldere uitleg over de psychologie als onderzoeks- en uitvoeringsgebied. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-527-71957-0, “Psychologie für dummies”, Adam Cash, Wiley-VCH, 2023, 5e druk, 420 pagina’s, € 22.


Gerelateerde artikelen