Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (2)

1 januari 2023

De auteur heeft de inhoud van dit boek in gewone begrijpelijke taal geschreven en gebruikt voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van psychologen, in de hoop dat deze voorbeelden realistisch en toepasbaar zullen zijn in het dagelijks leven. Het boek is bedoeld voor personen die geïnteresseerd zijn in wat mensen doen, denken, zeggen en voelen, maar die tevens graag informatie in een duidelijke en begrijpelijke vorm gepresenteerd willen zien.

Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (2)

Psychologie für dummies

De teksten in dit boek zijn niet bedoeld als vervanging van psychologisch, gezondheids- of medisch advies of een psychotherapeutische behandeling. Op een luchtige en vrolijke wijze bespreekt de auteur alles over achtergronden van psychologie en het praktische gebruik ervan. Hij weet gebruikelijke vaktermen en het dagelijks jargon van psychologen te omzeilen bij het behandelen van specifieke onderdelen van de psychologie. Zo af en toe deelt de auteur met de lezers zijn persoonlijke ervaringen en belevenissen in het vakgebied.

De inhoudelijke behandeling van het boeiende vak- en interessegebied van de psychologie is voor lezers en professionele gebruikers van dit studie-, lees- en referentieboek “Psychologie voor dummies” ingedeeld in zeven delen, die op een specifieke manier weer verdeeld zijn in twintig hoofdstukken, met uitdagende titels als “Zin en doel van psychologie”, “Hoe psychologen denken en werken”, “Het bewustzijn ontdekken”, “Denken en spreken”, “Er met elkaar uitkomen … of niet”, “Psychologie in het digitale tijdperk”, “Het noodloot overwinnen” en “Er is hulp beschikbaar”.

Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (2) - 2 Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (2) - 3 Psychologie op een heldere aangename wijze verklaard (2) - 4
Thematische postzegelverzamelaars met belangstelling voor neurologie zullen zeker postzegels met Sigmund Freud opnemen in hun collectie.

Voor het begin van elk deel informeert de auteur de lezer met een aantal kernachtige doelstellingen in het betreffende deel. In het zevende en tevens laatste deel geeft de auteur tien tips om je psychisch echt op je gemak te voelen en bespreekt tien psychologisch interessante films en series, waaronder Hitchcocks film Psycho. Alles sluit af met een uitgebreid trefwoordenregister.

ISBN 978-3-527-71957-0, “Psychologie für dummies”, Adam Cash, Wiley-VCH, 2023, 5e druk, 420 pagina’s, € 22.


Gerelateerde artikelen