Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties 1b

7 december 2020

Op de titelpagina van figurationen is wel een heel bijzonder figuur te zien en door de schaduw ervan wordt alles nog eens extra geaccentueerd. Er is sprake van een visuele verwisseling in de dubbelzinnige afbeelding. In een aantal artikelen wordt ingegaan op dit verrassende omkeerbeeld. In een volgende uitgave van onze nieuwsbrief wordt meer ingegaan op de inhoud. Een exemplaar van dit tijdschrift maakt in elk geval deel uit van de collectie illusies.

Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1b

Dorotheum myART MAGAZINE

Voor onze OF-tijdschriftencollectie met tijdschriften die een lenticulair plaatje bevatten kunnen wij beschikken over de publicatie Fraunhofer. Das Magazin, waarop een lenticulair plaatje is aangebracht dat deel uitmaakt van de complete afbeelding van de titelpagina. Bovendien brengt de inhoud van deze publicatie in een aantal artikelen informatie over de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken.

Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1b - 2 Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1b - 3 Recente aanwinsten voor de OF-tijdschriftencollecties   1b - 4

Het kunsttijdschrift Dorotheum myART MAGAZINE bevat op de titelpagina een optische folie, waarmee de naam van dit Weense veilinghuis opvallend is gedrukt. Het tijdschrift bevat veel veilingnieuws en een schat aan kleinere en grote artikelen over kunst. De vormgeving heeft een uitstraling als “koffietafel”-tijdschrift en zal bij kunstliefhebbers in de smaak vallen. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen