Speciale veiling objecten en apparaten uit onze historie

18 maart 2023

Met de 168e veiling van 25 maart 2023 biedt Auction Team Breker in haar vestiging in Keulen alle verzamelaars in de wereld een unieke mogelijkheid om hun verzameling aan te vullen met een schat aan objecten, apparaten, instrumenten en toebehoren. Biedingen kunnen schriftelijk vooraf worden ingediend of kunnen op de dag van de veiling ter plaatse worden uitgebracht.

Speciale veiling objecten en apparaten uit onze historie

Auction Team Breker te Keulen (D)

De veilingcatalogus was vooraf al beschikbaar via de website van Breker of via een bestelling en de betaling vooraf om dit prachtige verzameldocument thuis in te kijken en een bod te overwegen of te doen. De kleurrijke veilingcatalogus bevat informaties en afbeeldingen van 549 veilingstukken of combinaties van kleinere documenten en stukken.

De catalogus begint met een reeks zogenoemde kantoor-artikelen, zoals schrijfmachines, rekenmachines, telegraaftoestellen morse-apparaten, telefoons, professionele radio-ontvangers voor geheime berichten en militaire apparatuur. Dan volgen historische radio- en tv-ontvangers, fotografica-apparatuur, microscopen en optische instrumenten en wetenschappelijke instrumenten.

Alles in goede conditie en in het algemeen uitgebreid beschreven. Voor liefhebbers van stereoscopische afbeeldingen en bijbehorende stereocamera’s en -kijkers valt een historische schat aan 3D-apparatuur aan te kopen door het juiste bod aan te geven. De veilingmeester geeft bij elk stuk een startbedrag aan.

Verzamelaars van filmprojectoren moeten wel warm lopen bij het zien van al die unieke apparaten. Ook historische apparatuur voor landmeters is uitgebreid aanwezig. Het geheel sluit af met mechanische muziekinstrumenten, fonografen, grammofoons en -muziekplaten en historisch speelgoed voor jong en oud. Een veiling met historische topstukken.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.breker.com.