Spelen en genieten van het bordspel centraal op SPIEL

3 september 2023

De grootste vakbeurs ter wereld voor het bordspel “SPIEL Essen” begint in 2023 op 5 oktober en eindigt op 8 oktober en vindt plaats in meerdere expositiehallen van het beurscomplex van Messe Essen. Dit jaar presenteert de beursorganisator Merz Uitgeverij een nieuw logo en geeft daarmee aan dat het bordspel en vele andere vormen van spelletjes, die je vooral samen kan doen, een nieuwe toekomst in gaat.

Spelen en genieten van het bordspel centraal op SPIEL

SPIEL is de grootste vakbeurs ter wereld voor het bordspel.

Het logo is frisser, moderner, terwijl het toch trouw blijft aan de oorsprong van de tangramvorm en de lange tijd bekende gebruikte kleurencombinatie. De nieuwe dynamische en frisse kleuren van het logo symboliseren de weg naar de toekomst die Merz Verlag, als organisator van de succesvolle vakbeurs “SPIEL”, met de fans wil inslaan. Denk hierbij aan nieuwe ontwerpen van zaalconcepten, de uitbreiding van de app en nog veel meer waar de organisator in de komende jaren mee aan de slag wil.

Ondanks alle veranderingen ligt de basis van de vakbeurs op samen spelen en genieten van het spel. In het logo komt nu ook Essen, als plaats van de vakbeurs, voor in het nieuwe logo. Naast vakbeurs is SPIEL ook voor consumenten toegankelijk. Daarmee is “SPIEL Essen” werelds grootste consumentenbeurs voor bordspellen en brengt de gepassioneerde gamefans samen met nationale en internationale exposanten in het hart van het Roergebied.

Op “SPIEL” ontdek je nieuwe producten van over de hele wereld, geniet je van het samenzijn en speel je zoveel je wilt op de stands van aanbieders van spellen of op speciale locaties. Naast bordspellen zijn er natuurlijk ook vele andere vormen van gezelschapsspellen en individuele spellen te zien en proberen. De organisator geeft aan dat er duizenden nieuwe releases voor het eerst in de stad Essen worden getoond en verkocht.

Na veelal korte instructies is het al snel mogelijk om meteen te beginnen met spelen en auteurs ondertekenen hun werken en ontmoeten graag hun fans. Bij de vorige editie bezochten 147.000 bezoekers uit meer dan 100 landen dit evenement waar 980 exposanten uit 56 landen een hoeveelheid van maar liefst 1.800 innovaties toonden in 6 hallen op ongeveer 50.000 vierkante meter toonden gedurende een periode van 4 dagen. Kijk voor info op www.spiel-essen.de.


Gerelateerde artikelen