Straatkunstwerken kunnen de stad extra gezellig maken

11 november 2020

Van Parijs tot Seoel en van Liverpool tot Buenos Aires, geen stad ontsnapt aan een mode van straatkunst. De buitengewone verscheidenheid aan stijlen, afbeeldingen, patronen, materialen en uitvoeringen, die op straathoeken zichtbaar zijn, getuigt van een dynamiek en inventieve geest van de kunstenaars.

Straatkunstwerken kunnen de stad extra gezellig maken

Street Art - Thèmes et Motifs

Het Franstalige boek “Street Art” neemt de lezer mee op een virtuele ontdekkingstocht langs een veelheid aan locaties over de gehele wereld om te zoeken naar de mooiste street artcreaties op muren, straten, pleinen en op objecten. De afbeeldingen van de gevonden locaties zijn in het kunstboek geordend op hoofdthema's: liefde, dieren, fantasie, graffiti, optische illusies en installaties, politiek en samenleving, natuur, portretten en science fiction.

Straatkunstwerken kunnen de stad extra gezellig maken - 2 Straatkunstwerken kunnen de stad extra gezellig maken - 3
Een muurschildering in Chamonix-Mont-Blanc.

De auteur laat zelfs de “street art” op verkeersborden zien. Naar onze mening een ongewenst gebruik van openbaar en wettelijk eigendom. Of ze nu het werk zijn van de gerenommeerde kunstenaars, jonge hoopvolle artiesten of van anonieme personen, alle afbeeldingen zijn beschreven en becommentarieerd, om ze in hun context te plaatsen. Dit unieke panorama van aanwezige straatkunst zal zowel jonge kunstenaars op zoek naar inspiratie als fans van popcultuur aanspreken. Jammergenoeg worden steeds meer muurschilderingen beklad door graffiti-activiteiten of door het natuurlijke verval van de verven.

ISBN 979-10-97493-03-5, “Street Art - Thèmes et Motifs”, Pierre Toromanoff, Fancy Books, 2018, 252 pagina’s.